Stimulanspaket motsvarar 4000 kronor per svensk

Så kommer det då en åtgärd för att bromsa upp raset, finansoron i Sverige. Visst är det bra att pengarna nu finns i stadskassan , men samtidigt olustigt att se hur pengar som borde gå till mer prioriterat inom omsorg och skola nu går till bromsolja. Brist på etik och moral i världens bank och finanssystem kostar oss miljarder i skattemedel. Minst sagt bedrövligt!

//Roger


Stimulanspaket motsvarar 4000 kronor per svensk

- Den finanskris vi nu upplever illustrerar hur ekonomin är beroende av förtroende. Nu litar inte bankerna och finansinstituten på varandra. I detta enorma nätverk av relationer, som bär upp den internationella finansmarknaden, saknas förtroende. Och vi vet att förtroende tar tid att bygga upp, men kan raseras snabbt. Det är också ett skäl till att vi måste inse att det tar sin tid innan vi är genom den finansiella krisen.

Det sa Stefan Attefall, kristdemokratisk riksdagsledamot tillika ordförande i finansutskottet, under onsdagens debatt i riksdagen där finansutskottet föreslår att riksdagen säger ja till regeringens förslag i budgetproposition för 2009.

- I den budgetproposition v i nu har att fatta beslut om lanserades stimulanspaket. Från och med 1 januari stimuleras ekonomin med 36 miljarder kronor. Det är över 1 procent av BNP. Det är ett omfattande stimulanspaket. Det motsvarar 4000 kronor per varje levande svensk. Det som denna regering nu gör är ett av de absolut största som nu föreligger i något europeiskt land, fortsatte Attefall.

- Inriktningen på detta stimulanspaket är tydlig. Sänkta skatter som gör det billigare att anställa och mer lönsamt att arbeta, satsning på forskning, utbildning och infrastruktur. Allt sådant som skapar jobb i Sverige och samtidigt stärker vår långsiktiga konkurrenskraft, sa Attefall.

- Den stimulanspolitik som nu ligger för beslut idag var rätt i september, och är än mer rätt idag.Utskrift från http://www.kristdemokraterna.se/PressOchMedia/Pressmeddelanden/EkonomiOchSkatter/081119,-d-,stimulanspaketmotsvarar4000.aspx


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0