Mats Odell: Nu kommer Ägarlägenheter, större utbud av hyreslägenheter!

Ägarlägenheter införs i Sverige

- Det är glädjande att vi har kommit så här långt i arbetet med att införa ägarlägenheter i Sverige. Det innebär att bostadsmarknaden tillförs ytterligare en boendeform och att valfriheten för dem som vill äga sitt boende ökar. Det förslag som nu lagt fram ska ses som ett första steg. Regeringen kommer senare att återkomma med lagförslag som gör det möjligt att bilda ägarlägenheter i befintliga hus.

Det säger kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell idag med anledning av att regeringen föreslår i en lagrådsremiss att det ska införas regler om så kallade ägarlägenheter från och med den 1 maj 2009. Ägarlägenheter ska utgöra en ny upplåtelseform vid sidan av nuvarande former för boende i flerbostadshus. Samtidigt lämnar regeringen ett förslag om hur dessa lägenheter ska taxeras och beskattas.

Förslaget syftar bland annat till att öka mångfalden och valfriheten i boendet och till att stärka den enskildes inflytande över sitt boende. Avsikten är också att ägarlägenheter ska bidra till ökad bostadsproduktion och till ett ökat utbud av lägenheter att hyra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0